Hvordan refinansiere gjeld?

ILLUSTRATIE - Een jonge vrouw leest een afwijzende reactie na haar sollicitatie. ANP XTRA ROOS KOOLE

Refinansiering av gjeld er en av de mest populære banktjenestene som tilbys, og det er en tjeneste som svært mange nordmenn vil være interesserte i. For ved å refinansiere dyr gjeld gjennom et billigere lån og en billigere bank, så kan du tjene mye penger. Det er heller ikke særlig komplisert å refinansiere gjelden din, slik at hvis du klarer å sette av et par minutter til å fylle ut en ny søknad på nettet, så er du i stor grad på vei mot et nytt og billigere lån.

Hva gjør man?

Alt du trenger å gjøre for å refinansiere gjeld, er å søke om et nytt forbrukslån i en annen bank. Det er nemlig forbrukslån som er den vanligste lånetypen når det kommer til refinansiering, og et slikt lån kan man bruke til å refinansiere alt fra kredittkort til dyre smålån og lignende. De fleste banker i dag har søknadsskjemaer på nettet der du kan søke om refinansiering, og som regel er dette det samme skjemaet som når man skal søke om et vanlig forbrukslån – bare at man haker av for at lånet skal benyttes til refinansiering. Derfor vil mange av dere som leser denne artikkelen trolig allerede være kjente med et slikt søknadsskjema.

Hva skal til for å refinansiere gjeld?

abstrakt,anwalt,recht,hintergrund,business,vertrag,urheberrecht,gericht,gerichtssaal,verbrechen,verbrecherisch,angeklagte,abwehr,freiheit,ehrlichkeit,information,unschuld,internet,richter,urteil,jury,justiz,gesetz,rechtsanwalt,rechtlich,mark,ordnung,paragraph,patent,privatbereich,schutz,strafe,regulierung,beschraenkung,regel,ausspruch,symbol,steuer,strafprozess,urteilsspruch,vollziehungsbefehl,website,weiss

Hvis du i utgangspunktet har fått tilgang til forbrukslån, smålån eller kredittkort, så vil du trolig også være innenfor grensene som bankene stiller for at du skal kunne refinansiere gjeld. Det eneste som er viktig å tenke på er at mange banker ikke tillater at søkerne har betalingsanmerkninger eller inkassosaker, slik man får dersom man ikke betaler gjelden sin.

Derfor vil det være viktig at du betaler regningene dine i tide selv om du kanskje sliter med den gjelden du har, slik at du faktisk får refinansiert når det først blir nødvendig. Utover dette så gjelder ulike vilkår som aldersgrense, minimumskrav til inntekt og lignende.

Hvor mye sparer man på å refinansiere?

Du kan spare ganske mye penger på å refinansiere gjeld, alt ettersom hvilke lånebetingelser du har hos dine nåværende kreditorer, til hvilken inntekt du har og hvor mye gjeld du har. Derfor er det svært vanskelig å komme med noe fasitsvar på nøyaktig hvor mye du kommer til å spare hvis du refinansierer gjelden din, men på generelt grunnlag så vil det være snakk om flere hundrelapper i måneden. Disse pengene anbefaler vi at du legger direkte i avdrag, slik at nedbetalingstiden på lånet blir kortere. I mange tilfeller ser vi at personer som refinansierer gjeld blir gjeldfri flere år før den planlagte tiden takket være nye og gunstigere betingelser etter at de refinansierte gjelden.

Se også Bluestep for refinansiering