Hvordan opererer såkalte lånemeglere?

Businessman Finger Go Up To The Top Of Stack Coin With Concept Growth Finance

Når du skal ta opp et forbrukslån eller en annen type lån, så vil du aller helst at lånet skal være så billig som overhodet mulig. Det er ikke alltid så enkelt å sørge for dette, men takket være en rekke nye selskaper som kaller seg selv for «lånemeglere» så kan du enkelt skaffe deg et billig lån. Det beste av alt er at det ikke koster deg noen ting ekstra!

Slik opererer en lånemegler

En lånemegler kan på mange måter sammenlignes med et mellomledd mellom deg og banken. Eller rettere sagt, så er det nettopp dette en lånemegler er. Når du sender inn søknaden din om lån til lånemegleren, så vil dette selskapet videresende den til sine samarbeidende banker. Som regel samarbeider en lånemegler med inntil 10-12 banker. Deretter sendes lånetilbudene i retur til deg som kunde, og du kan sammenligne tilbudene. Ofte vil du kun få de beste tilbudene i retur, slik at du slipper å bla igjennom side på side med dårlige tilbud der renten er høy.

Uforpliktende og gratis

De store fordelene med å benytte en lånemegler er at du enkelt kan få et billig forbrukslån. Dessuten er det helt gratis for deg, og du må ikke betale noe pålegg enten du velger å takke ja til et lån eller ikke. Provisjonene betales til lånemegleren av banken dersom du bestemmer deg for å takke ja. Samtidig så er det helt uforpliktende å søke om forbrukslån gjennom norske lånemeglere, slik at du kan søke selv om du ikke har bestemt deg for om du trenger et lån eller ikke. Kanskje bestemmer du deg først når du har sett lånetilbudene.

Uavhengig tjeneste

Samtidig så er det viktig å påpeke at lånemeglere er uavhengige tjenester, som ikke har noen direkte tilknytning til bankene. Lånemegleren får den samme summen i provisjon uavhengig av hvilken bank du velger. Derfor tjener de ikke noe på å promotere spesifikke banker, noe som sikrer deg en ærlig og uavhengig vurdering av søknaden. Med andre ord behøver du ikke å tenke på at lånemegleren har trikset med søknadene bare for at du skal velge et dårligere lån enn hva du egentlig kunne ha fått.

Se også http://www.klikk.no/bolig/article303998.ece